Houdt de crisis u tegen om te emigreren?

 • Marcel

  Wij zijn wel benieuwd of u ook last heeft van de crisis in relatie tot uw geplande emigratie?

  Kunt u bijvoorbeeld uw huis niet kwijt of (nog) geen baan vinden. Misschien werkt uw bank niet mee.

  Laat maar eens horen wat uw emigratie-crisisbeleving is…!

 • Henk46

  Lekker gaan! Maar wel met een goede verhuizer.

  Bericht www. verwijderd / Geen reclame hier Henk :)

 • Carien

  Ik ben anderhalf jaar geleden naar Griekenland vertrokken, in ja het is crisis. Veel stakingen bezuinigingen, belastingsmaatregelen. Tegen alle adviezen, wacht tot dat de crisis voorbij is, in ben ik gegaan, en ik kan mijn hoofd boven water houden en heb geen seconde spijt. Mijn motto als ik het nu kan redden kan ik dat straks ook als het beter gaat. Het gaat met vallen en op staan, maar dat is niet gerelateerd aan de crisis maar aan wennen aan een ander land.

  Op mijn weblog kan je hier het een en ander over lezen.

  http://katochores.wordpress.com/

 • liveincanada

  Nee, want geemigreerd ben ik al. Ik dacht er echter aan om terug naar Nederland te gaan. Baan is er, maar toch twijfel ik vanwege de economische situatie en of deze verslechtert en dit zijn effect zal hebben op de mensen in Nederland. Ik hoor nu al heel veel jammerverhalen van toenemende kosten zoals kinderopvang en btw.

  Overigens wil ik hier niet weg omdat het land me niet zint; heb gewoon zin om weer in Nederland te wonen.

 • Henriette

  Het is de nieuwe trend om te vertrekken naar het buitenland maar om het koop-woonhuis in Nederland aan te houden.

  Een broer van mij heeft twee jaar in een huis gewoond dat verhuurd werd door Nederlanders die in het buitenland in hun vakantiewoning wonen. De man was werkloos geworden en ze konden eigenlijk hun huis niet meer betalen. In plaats van verkopen zijn ze toen naar hun vakantiehuis (in een goedkoop EU land) gaan wonen. Ze bleven gewoon in Nederland ingeschreven staan op hun woonadres, de hypotheekrente-aftrek liep door en de belastingbrieven en andere post werd door mijn broer aan hun doorgestuurd. Dat eisten de verhuurders, naast het feit dat mijn broer (tijdelijk werkzaam in die regio) zich niet mocht laten inschrijven op het adres.

  De huur van het huis was zodanig hoog dat zij het huis en andere kosten konden betalen én dat ze ook nog over hielden om in het buitenland te kunnen wonen. Na twee jaar vertrok mijn broer maar de verhuurders vertoeven nog steeds in het buitenland en verhuren (zwart) hun grote villa.

  Deze aanpak van emigreren is niet zoals normaal gebruikelijk is, eigenlijk is het een gevalletje voor de belastingdienst, maar de crisis maakt mensen erg creatief.

  Henriette

 • MarieJosee

  Ja, het houdt ons enorm tegen. Door de crisis zitten wij al een paar jaar met ons te koop staande huis terwijl wij dolgraag naar Spanje willen gaan emigreren.

  Wij kunnen zo niet echt wat plannen omdat er nog geen serieuze kijker is gekomen die heeft geboden.

  Er komen soms de meest vreemde mensen op onze advertentie af en als er dan eindelijk kijkers komen dan weten ze al eigenlijk van te voren dat ze geen groot huis willen in een dorp in Duitsland maar ze laten je wel alle moeite doen en geven je wel hoop.

  Dus zitten wij hier nog steeds. Wat enorm veel emoties en energie kost.

  Nu gaan we toch maar alvast het een en ander plannen. Vanaf maandag serieus met een Spaanse taalcursus aan de slag en onze kinderen voorbereiden voor de Spaanse school.

 • Sabrina F

  Nee gelukkg niet.

  Ik ga mid volgend jaar samenwonen met mijn vriend in Ierland en heb al nodige stappen ondernomen.

  Uitzoekwerk en vaccinaties voor m'n kat, beste route om daarheen te gaan (is ferry geworden) en ook bepaalde personen ingelicht.

  Ik heb een huurhuis dus kan redelijk snel opzeggen, hetzelfde geldt voor de energie-water-contracten e.d.

  Wel een restschuld van de koopwoning die ik had die ik nog aan het afbetalen ben, maar dat zou tegen die tijd helemaal weg zijn.

  Kan ik daar een frisse start maken.

  (wel vanaf begin volgend jaar druk zoeken naar een baan natuurlijk!)

 • Willem

  test